Nooit meer koude voeten met een zacht winterdekbed

Nooit meer koude voeten met een zacht winterdekbed

Winterdekbedden

We zijn het niet meer zo gewend, maar het is deze winter weer flink koud geworden. Je merkt het als je de deur uitstapt en ook de nachten voelen steeds kouder aan. Een mooie oplossing voor dit probleem zijn zachte winterdekbedden. Onder deze dekbedden kruip je elke avond lekker warm weg en val je ontspannen in slaap. Het is dé oplossing voor gure winternachten!

Ervaar de luxe van dons

Op zoek naar een goed winterdekbed voor fijn slaapcomfort? Probeer dan eens in slaap te vallen onder een dekbed gevuld met 100% zacht dons. Dit luxe materiaal voelt luchtig aan en heeft een uitstekende isolatiewaarde. Hierdoor houdt dons warmte goed vast en blijft je lichaamstemperatuur constant. Er is weinig vulling nodig om je te laten genieten van een behaaglijke warmte.

Een donzen winterdekbed is daarnaast zeer geschikt voor mensen die snel transpireren of een huisstofmijt allergie hebben. Dankzij het ventilerende vermogen blijft jouw bed gedurende de nacht lekker fris. Huisstofmijten houden van vochtige plekken en zullen een donzen dekbed het liefst vermijden. Ook is de tijk dicht geweven zodat je deze diertjes geen schijn van kans geeft.

Kruip deze winter lekker onder de wol

Een ander heerlijk winters materiaal is schapenwol. Dekbedden gevuld met 100% wol zijn lekker knus en houden je warm, zelfs tijdens de koudste winternachten. Ze voelen extreem zacht aan zodat je optimaal geniet. Ook neemt wol vocht snel en eenvoudig op om het vervolgens weer af te geven aan de lucht. De stof lanoline (wolvet) beschikt bovendien over een zelfreinigende en antibacteriële werking. Net als een dekbed gevuld met dons vindt huisstofmijt een wollen dekbed geen prettige leefomgeving.

Als echt natuurproduct is wol een duurzame keuze. Schapenvacht groeit namelijk steeds opnieuw terug. Verder gaat een wollen dekbed jarenlang mee en je hoeft het niet snel te vervangen. Wol is ook nog eens brandveilig en werkt brandvertragend. We hopen dat je het nooit nodig zult hebben, maar toch een fijn idee als je ’s avonds weer lekker onder de wol kruipt.

We adviseren om een wollen winterdekbed niet te wassen. Het materiaal heeft een specifieke structuur dat gaat klitten als er water bijkomt. Wanneer het daarna weer droogt, krimpt het wol en wordt het stug. Vanwege de zelfreinigende eigenschappen hoef je wol gelukkig ook helemaal geen wasbeurt te geven. Je wollen dekbed dagelijks even opschudden is al voldoende. Wil je het toch wassen? Laat het dan chemisch reinigen door een professioneel bedrijf.

Betaalbaar genieten met een synthetisch dekbed

Een synthetisch winterdekbed heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit materiaal biedt je enorm veel voordelen. Het is makkelijk in het onderhoud, wasbaar en goed bestand tegen huisstofmijt. Hierdoor geniet je van hoge kwaliteit en dat allemaal voor een betaalbare prijs. Bovendien gaat een synthetisch winterdekbed lang mee want je ziet niet snel slijtage ontstaan.

Heb jij regelmatig last van huisstofmijtallergie? Ook dan is synthetisch beddengoed ideaal om onder te slapen. Het materiaal heeft een anti-allergische werking en wordt weinig broeierig. Huisstofmijten houden niet van deze leefomgeving. Een synthetisch dekbed kun je bovendien in de wasmachine stoppen waar de huisstofmijt doodgaat op een temperatuur van 60℃. Lees van tevoren wel altijd even het waslabel, want niet elk synthetisch dekbed is wasbaar op deze hoge temperatuur. Sommige winterdekbedden mag je wassen tot 40℃.

Winterdekbedden voor het hele gezin

In ons ruime assortiment vind je winterdekbedden voor het hele gezin. Zo krijgen ook de kleintjes genoeg warmte tijdens koude winternachten. Kies uit verschillende maten zoals een 1-persoons-, peuter- of ledikantmaat. De Snoozing collectie heeft een brede keuze aan kinderdekbedden. Voor elk seizoen is er een geschikt dekbed dat perfect bij jouw kind past. Bekijk hier alle warme kinderdekbedden om deze winter lekker onder weg te kruipen!

 

Bekijk al onze winterdekbedden

 

Slaap jij dit seizoen al onder een zacht winterdekbed?

Vorig artikel
Kayori Daiki dekbedovertrek
Volgend artikel
Essenza Ophelia standlaken - hazy blue