De beste tips voor de mooiste tafelaankleding met kerst

De beste tips voor de mooiste tafelaankleding met kerst

Met kerst pak je natuurlijk extra uit. Niet alleen met cadeaus of kerstdecoratie, maar ook met eten. En dat betekent dat je keuken en eettafel er voor het kerstdiner tiptop uit moeten zien. Nadat je je woonkamer in kerstsferen hebt gehuld, mag ook een mooie gedekte kersttafel zeker niet ontbreken. Heb jij al nagedacht hoe je je tafel gaat dekken voor kerst? Hier vind je de beste tips en ideeën om op jouw eettafel en in de keuken de mooiste kerstversiering aan te brengen.

Zo creëer je een prachtig gedekte eettafel met kerst

Of je nu een kerstontbijt, -brunch of -diner gaat serveren, een netjes opgemaakte kersttafel maakt het helemaal af. Met slechts een paar simpele aanpassingen ziet jouw eettafel er gelijk al sfeervol uit. Met een donkerblauw tafelkleed, je mooiste servies, luxe witte servetten en gouden accenten wordt je eettafel een sfeervolle kersttafel.

Houd je liever van klassiek? Dan zijn rood en groen natuurlijk dé kleuren voor op een kersttafel. Dek de tafel met een rood tafelkleed of rode placemats, gebruik luxe witte servetten, pak je witte en rode kerstservies en leg kleine dennentakken op de borden voor een groen accent.

Wil je de Scandinavische woonstijl in je woonkamer doortrekken naar de eettafel? Stijl dan je kersttafel met veel wit en stoere elementen, zoals koper of zilver accenten. Dek de tafel met een elegant wit tafelkleed en zet je zwart-witte servies op tafel. De zwarte details in het servies zorgen voor een stoere touch. Het mooiste effect krijg je door het stapelen van borden en het werken met laagjes. Maak het af met mooie kerstdecoratie, zoals koperkleurige kerstballen, eikeltjes, linten en naamkaartjes en tot slot wat kerstgroen.

Bekijk alle kerstartikelen >>

Servetten vouwen voor het kerstdiner

Met de kleinste aanpassingen kun je al een groots effect bereiken, zoals met mooi gevouwen servetten. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld bestekzakjes of kerstbomen te vouwen van servetten. Servetten vouwen gaat het beste met luxe stoffen servetten. Een servet vouwen in de vorm van een kerstboom is niet moeilijk en zo gebeurd. In deze video kun je zien hoe je eenvoudig een servet als kerstboom kunt vouwen. Je kunt het servet ook gebruiken als luxe bestekzakje. De eerste variant in deze video laat zien hoe je een stijlvol bestekzakje van je servet kunt vouwen.

Onze tips voor het versieren van je kersttafel:

  • Werk met laagjes
  • Stapel verschillende borden op elkaar
  • Vouw servetten en leg deze op het bord
  • Maak gebruik van naamkaartjes
  • Voeg kerstdecoratie toe zoals sterretjes, dennentakken of dennenappels
Maak je interieur kerstproof >>

Zo versier je de keuken met kerst

Naast het versieren van de eettafel met kerstdecoratie, moet ook je keuken eraan geloven. Hoogste tijd voor de belangrijkste kamer in huis. Met nieuwe keuken- en handdoeken creëer je gelijk een andere sfeer in je keuken. Schaf leuke theedoeken en keukendoeken in kerstthema aan, zodat je het hele advent mooie kersttheedoeken hebt om op te hangen.

Heb je een etagère in huis? Leg hier dan candy canes (kerst zuurstokjes), kerstkransjes en andere lekkernijen op. Versier de etagère eventueel met klein kerstservies of kerstgroen. Daarnaast heb je als keukenprins of -prinses vast nog wel wat bakvormpjes over. Maak een mooie kerstkrans van kleine bakvormsterretjes door ze met rood of goud lint aan elkaar te knopen. Voeg wat kerstgroen toe en hang ze op aan je keukenkastjes. Zo eenvoudig, maar een echte eyecatcher!

Heb je een raam of vensterbank in je keuken? Ook dat biedt tal van mogelijkheden. Versier deze plek met een mooi kersttafereel met rendiertjes of teken met een witte krijtstift kerstballen of kerstteksten op het raam. Zo krijgt jouw keuken een volledige kerst make-over!

Bekijk alle kerstartikelen >>

 

Heb jij zelf nog andere leuke ideeën voor een feestelijk gedekte eettafel of keuken in kerstsferen? Laat het weten in de comments hieronder!

Vorig artikel
De Witte Lietaer badtextiel
Volgend artikel
SNURK Banana Monkey dekbedovertrek - Monkey Day