Donkerblauw voor een chique en klassieke slaapkamer

Donkerblauw voor een chique en klassieke slaapkamer

Uni Satin dekbedovertrek

Donkerblauw is een echte feelgood klassieker. Deze tijdloze trendkleur neemt je mee naar de diepte van de oceaan of naar een heldere sterrennacht. Donkere en diepe blauwtinten brengen dan ook vanzelf rust en geborgenheid in huis. Van navy tot kobalt en van indigo tot diep inktblauw: de mogelijkheden zijn eindeloos. Dus wat je favoriete woonstijl ook is, laat je inspireren door onze tips en geef deze elegante trendkleur ook een plekje in jouw slaapkamer!

Chique en klassiek donkerblauw

Hoewel veel mensen nog altijd denken dat blauw een kille en koude kleur is, vormen donkere blauwnuances juist het ideale uitgangspunt voor een warme, ontspannen sfeer in huis. Durf jij alle muren van je slaapkamer donkerblauw te verven voor een sfeervolle hotel chique look? Als je dat te heftig vindt, kun je de kleur natuurlijk ook toepassen door middel van klassieke details in de vorm van een blauw dekbedovertrek of woonaccessoires. Kies bijvoorbeeld voor een nachtblauwe bedsprei met bloemendessin of een fluweelzachte plaid. Aarzel vooral niet om te spelen met rijke materialen en texturen, zoals velours of teakhout, om de chique en luxe uitstraling te versterken.

Sober en stoer industrieel

Ben je op zoek naar een stoere kleur die rust brengt in jouw industriële slaapkamer? Ook dan is donkerblauw een echte aanrader. Vooral vergrijsde blauwtinten sluiten perfect aan bij de populaire loft-stijl. Kijk maar hoe mooi een blauw dekbedovertrek combineert met robuuste materialen als baksteen, leer of koper. Zo geef je niet alleen karakter maar ook een vleugje luxe aan de sobere kleuren van jouw Lazy Loft.

BLCKOUT Washington dekbedovertrek
BLCKOUT Washington dekbedovertrek

 

Donkerblauw in een wereldse woonstijl

Ook in een werelds interieur is donkerblauw een welkome gast. Diepe blauwtinten vormen immers de perfecte basis om contrasterende trendkleuren als okergeel, olijfgroen of terracotta helemaal tot hun recht te laten komen. In die bonte mix & match van etnische prints, tie dye motieven en de meest uiteenlopende materialen zorgt de toevoeging van donkerblauw juist voor een serene en harmonieuze sfeer in de slaapkamer.

Donkerblauw beddengoed

Ook benieuwd naar het effect van donkerblauw in jouw slaapkamer? Maak het jezelf gemakkelijk en begin met je bed. Met onze dekbedovertrekken in diepe blauwtinten geef je jouw interieur in een handomdraai een stijlvolle make-over. Om de rustgevende en ontspannen sfeer compleet te maken kies je natuurlijk voor bijpassende accessoires, zoals een bedsprei en een matchend hoeslaken.

Is de trendkleur donkerblauw ook iets voor jouw slaapkamer?

Vorig artikel
De Witte Lietaer Elm dekbedovertrek
Volgend artikel
Damai Timber dekbedovertrek rood