Binnenkijken: Ontdek de stijlvolle slaapkamer van Hilde

Binnenkijken: Ontdek de stijlvolle slaapkamer van Hilde

Hilde

Hilde, 44 jaar en woonachtig in Leusden, heeft na een carrière als communicatieadviseur haar passie gevonden in copywriting. Samen met haar vriend Vince en hun Griekse adoptiekater Moustáki woont ze in een geschakelde twee-onder-een-kap woning uit 1980. Wat het huis bijzonder maakt, is niet zozeer de bouw, maar vooral de rustige en groenrijke omgeving waar Hilde en Vince dagelijks van genieten.

Frisse, tijdloze woonstijl

Hilde’s woonstijl is een mix van frisheid, tijdloosheid en eigentijdse vrolijkheid. “Loop je bij ons binnen, dan ervaar je licht en luchtigheid. Het daglicht dat door de vele ramen binnenvalt, hebben we versterkt door de muren met ‘wit wit’ (RAL 9016) te schilderen”, legt ze uit. Neutrale tinten vormen de basis, met een houtlook vloer en vintage meubels voor warmte. “De vrolijkheid zit ’m in de aankleding: kleurrijke accessoires, waarvan er heel veel tweedehands en DIY-projectjes zijn”, zegt Hilde.

Een slaapkamer vol rust en gezelligheid

De slaapkamer is voor Hilde een plek waar rust en gezelligheid samenkomen. “Dat je rust over je voelt komen als je een slaapkamer binnenkomt, vind ik belangrijk. Maar ook dat je er je ogen eigenlijk niet dicht wilt doen, omdat de ruimte zo leuk is”, grapt Hilde. Het bed is niet alleen comfortabel, maar ook praktisch. “Het hoofdeinde staat iets schuin, waardoor het heerlijk achterover leunen is. Perfect, want wij doen namelijk nogal graag ons eerste bakkie koffie in bed in de weekenden.”

Wanneer het aankomt op beddengoed, maakt Hilde een mix van praktische en esthetische overwegingen. “Qua beddengoed is mijn vriend van de praktische eisen: het moet zacht aanvoelen én overtrekken moeten goed passen, zodat je dekbed niet wegzakt. Daar sluit ik me helemaal bij aan, maarrr… ik ben ook het ‘het oog wil oog wat’-type en gebruik daarom graag verschillende stofjes, structuurtjes en af en toe een print door elkaar om een aantrekkelijk ‘nestje te bouwen’.” Hilde koos dan ook voor het At Home Corduroy dekbedovertrek met een voorzijde van mini ribfluweel, een chique stof die in combinatie met het trendy lila een eveneens speelse twist krijgt. Voor extra kleur combineerde ze dit met het groene Snoozing dubbel jersey hoeslaken en het Kayori Sagano plaid in de kleur goud, voor een sfeervolle en luxe uitstraling.

SHOP THE LOOK

Creativiteit en hergebruik

Hilde is een fervent liefhebber van vintage vondsten en hergebruik. Ze herinnert zich nog goed haar eerste aankoop: een ladekastje uit een oude Schotse meubelfabriek. “Het hout van de lades loopt zo mooi in elkaar door. Je kunt zien dat het met aandacht gemaakt is”, vertelt ze trots. Deze passie voor tweedehands spullen vertaalt zich ook naar de slaapkamer, waar Hilde creatieve projecten uitvoert met oude vondsten. “Een kleine DIY waar ik nog steeds blij mee ben, is het lampje dat je rechts naast het bed ziet hangen. Ik maakte het van een lichtsnoer en een tweedehands lampenkapje. Simpel, maar uniek”, zegt ze.

“Moodboards maak ik eigenlijk nooit. Ik heb altijd 1001 opties in mijn hoofd. En er ontstaan vaak al doende ideeën in mijn hoofd”

Het opknappen van meubels is een andere creatieve uitlaatklep voor Hilde. “Een iets grotere DIY in de slaapkamer is het nachtkastje links naast het bed. Het was een oud, vies, vergeeld geval, maar door z’n afgeronde hoeken heel cool qua vorm. Met witte spraypaint friste ik ‘m op, en met roze spraypaint bracht ik een fade effect aan. Nu is het een opvallend kastje geworden”, legt ze uit.

Toekomstige dromen

Hoewel Hilde over het algemeen tevreden is met haar slaapkamer, heeft ze nog wel een paar aanpassingen in gedachten. “Heel praktisch: vooraf beter uitzoeken hoe het bed allemaal kan staan. Dan had ik een stopcontact in het midden van de vloer laten maken. Ik zet het bed namelijk ook weleens centraal in de kamer, en nu moet ik met verlengsnoeren werken om een nachtlampje aan te kunnen doen,” zegt ze.

Daarnaast droomt ze van een creatief project voor het plafond: “Wat ik wel dolgraag zou willen doen: behang op het plafond aanbrengen. Het lijkt me geweldig om een wolkenlucht rondom en achter onze wolkenlampen te zien. Volgens mij geeft dat een heel fijne dromerige sfeer.”

Tips van Hilde

Tot slot deelt Hilde een paar tips voor iedereen die overweegt de slaapkamer een make-over te geven. “Denk goed na over hoe je je slaapkamer en de meubels erin gebruikt en zorg dat de functionaliteit ervan bij je gewoontes past”, adviseert ze. Haar andere gouden tip: “Als je samenwoont en de ruimte hebt, zet je kledingkast dan in een aparte kamer. Zo blijft je slaapkamer ruimtelijk en opgeruimd, en hoef je de ander niet te storen als je eerder opstaat.” Met deze tips en haar creatieve benadering heeft Hilde van Oostende een slaapkamer gecreëerd die zowel rustgevend als inspirerend is. Je ontdekt meer van haar interieur op haar Instagramaccount @happy_hildy_home.

 

Vorig artikel
Slaapritme kinderen na vakantie
Volgend artikel
Romanette Alfie dekbedovertrek - aqua/blue