Binnenkijken: Ontdek de slaapkamer van interieur stylist Roy

Binnenkijken: Ontdek de slaapkamer van interieur stylist Roy

Interieur stylist Roy (40) woont samen met zijn man Elmer (43) in hartje Amsterdam. Op televisie creëerde Roy prachtige slaapkamers voor anderen, maar hoe ziet zijn eigen slaapkamer er eigenlijk uit? Laten we een kijkje nemen achter de schermen in het kleurrijke huis van Roy en Elmer.

Een uniek woonpand

Het huis van Roy werd opgeleverd in 1945 en heeft een bijzondere geschiedenis. Het pand werd namelijk niet als woonruimte gebouwd, maar als winkelpand. “De volledige geschiedenis kennen we niet, maar in het stadsarchief vonden we een foto, omstreeks jaren ’50, waarop te zien is dat hier een kruidenierswinkeltje gevestigd was”, legt Roy uit. Deze historische achtergrond geeft hun huis een unieke charme.

Eclectische woonstijl

Niet alleen het pand waarin ze in wonen is bijzonder, maar ook Roy’s interieursmaak is uniek. Hij omschrijft zijn woonstijl als een eclectische mix van verschillende stijlen. “Modern, vintage en een tikje industrieel. Dat alles overgiet ik met een flinke dosis kleur. Volle, gewaagde kleuren en verrassende combinaties.” Deze stijl is door het hele huis terug te zien, van de keuken tot in de slaapkamer.

Kalme kleuren in de slaapkamer

In de slaapkamer heeft Roy wel gekozen voor een rustige sfeer. “Daar waar ik hou van veel en verrassend, hou ik in de slaapkamer meer van rust. De combinatie van de donkere kleuren brengt mij het beste van beide: kleurrijk maar met een kalme uitstraling”, vertelt Roy. Uit onderzoek blijkt dat rustige kleuren bevorderlijk zijn voor de nachtrust. “Of ik hier nu een enorm verschil in merk durf ik niet te zeggen, maar het effect is er niet minder om!

Roy’s favoriete beddengoed

Waar Roy het meest op let bij de aankoop van beddengoed? “Het komt erop neer dat het kiezen van beddengoed voor mij vaak een gevoelskwestie is. Maar eerlijk? Uitstraling wint het vaak in mijn besluitvorming.” Het VTWonen Bold Stripe dekbedovertrek in combinatie met het Kayori Cato plaid zijn dan ook echte eyecatchers voor in de slaapkamer! Bij de aanschaf van een dekbedovertrek kiest Roy het liefst niet voor superzachte materialen. “Katoen of linnen kan soms iets grover aanvoelen en dat vind ik juist prettig.

“Vorig jaar was de slaapkamer nog grotendeels wit met grijs. Dit voelde niet gezellig aan.”

Wanneer het gaat om hoeslakens geeft hij vaak de voorkeur aan jersey, ondanks dat hij meestal niet voor zachte materialen kiest. “Grappig, want dit is juist wel een zacht materiaal. Snap jij het nog?”, zegt hij lachend. Wij begrijpen het wel. Het Jersey hoeslaken van Essenza in de kleur Marsala is heerlijk om op te slapen en gemaakt van de beste kwaliteit. Zo begin je elke dag met een glimlach!

SHOP THE LOOK

Tips van stylist Roy

Zijn advies voor anderen die hun slaapkamer een make-over willen geven? “Zorg voor een goede en veelzijdige basis. Wanneer je basis klopt, kun je je beddengoed hiervoor als verlengstuk gebruiken.” Laat je beddengoed aansluiten bij de basis voor een rustig geheel of maak er juist een accent van voor een spannend contrast!

Heb je echt geen idee waar je moet beginnen? Dan geeft Roy als tip: “Maak een Pinterest bord aan en sla alles op wat je mooi vindt. Wanneer je daar later doorheen scrolt zul je ontdekken dat er vaak overeenkomsten te zien zijn. Dit geeft jou een perfect startpunt voor de slaapkamer van je dromen!

MEER VOOR JOU

Wil je meer zien? Op het account @roy83 geeft Roy een kijkje in zijn kleurrijke Amsterdamse woning.

Laat je inspireren door onze prachtige beddengoedcollectie!

Vorig artikel
Volgend artikel
iSeng Pebbles dekbedovertrek - light grey