Binnenkijken: Ontdek de industriële slaapkamer van Cocky

Binnenkijken: Ontdek de industriële slaapkamer van Cocky

Binnenkijken bij Cocky

Altijd al willen weten hoe het is om in een industrieel Rijksmonument te wonen? Neem dan eens een kijkje in het droomhuis van Cocky, ook bekend als @zowonenwij op Instagram! Cocky is 62 jaar, trotse moeder van vier kinderen en één kleindochter. Samen met haar man Ben woont ze in het pittoreske stadje Oudewater waar ze hun appartement in de monumentale fabriekshal hebben omgetoverd tot een prachtig eigen geheel.

Wonen in een Rijksmonument

Over de vraag waarom ze juist hier wilde wonen, hoeft Cocky niet lang na te denken: “We vielen voor de industriële constructie en stalen binten, die van binnen naar buiten doorlopen.” Dit geeft het appartement een uniek karakter met veel mogelijkheden. De geometrische patronen op de muur zijn een leuke knipoog naar de stalen balken die kriskras door de ruimte heen lopen.

Ook de hoogte van 6.5 meter sprak hen aan. De woning is een uniek Rijksmonument, zo vertelt ze: “Wij wonen in een appartement dat gerealiseerd is in een oude fabriekshal van een voormalig Touwfabriek. Oudewater heeft 500 jaar touwindustrie gekend. Het touw werd voornamelijk geproduceerd voor de scheepvaart, onder andere voor de VOC.” Hun huis is als het ware gebouwd rondom de prachtige stalen constructies!

De inrichting

Voor de inrichting heeft Cocky veel gebruik gemaakt van screenshots en fotocollages op haar mobiel. Hierdoor is haar moodboard altijd dichtbij: “Super handig tijdens het winkelen!” Het levert inspiratie op tijdens het shoppen.

Als ze haar huis opnieuw zou inrichten, zou ze het weer precies zo doen. De vergrijsde kleur blauw is heerlijk rustgevend en sfeervol. Voor nog meer geborgenheid heeft ze de wens om ook het plafond blauw te schilderen. Maar dat is vanwege de hoogte zeker niet de makkelijkste klus.

Is er iets waar je het meest trots op bent? “Het meest trots ben ik op onze antieke kluis. Ik zag hem voorbij komen op Instagram. Het is een heel karwei geweest om hem hier te krijgen. Gelukkig was de antiquair bereid hem te brengen. Met drie sterke mannen, mijn man en zoon hebben ze de 400 kilo wegende kluis op zijn plaats gekregen.” Nu staat de kluis in de woonkamer waar hij een extra vleugje vintage aan het interieur toevoegt.

Stijlen mixen tot een mooi geheel

In haar interieur combineert ze graag verschillende stijlen die ze met elkaar mixt tot er een mooi geheel ontstaat. Door deze aanpak krijgt haar huis een unieke look: “Dit maakt ons interieur eigen”. Ze zou haar woonstijl daarom beschrijven als eclectisch. Een kleurrijke sfeer doortrekt het hele appartement en maakt van elke kamer een prachtig plaatje.

Waar let je op bij het kiezen van beddengoed?

Bij het kiezen van beddengoed let ze zowel op kleur, patroon als stof. Zo is het in de winter bijvoorbeeld fijn om onder flanel te slapen, terwijl de zomer weer vraag om katoen of satijn. Het fleurige Essenza Leila dekbedovertrek past precies bij haar eclectische woonstijl. Ze heeft deze expressieve print gecombineerd met een donkergroene Unique Living Ezra fleece plaid. Deze groene plaid maakt de look compleet en is naast stylish ook lekker zacht.

 

De mooie bloemen op het dessin matchen perfect met de vrolijke boeketten die je overal in haar appartement ziet staan. Volgens Cocky voegen bloemen echt iets toe aan het interieur. Het is super leuk om eindeloos te combineren met kleur.

Handige stylingtips

We worden helemaal enthousiast van jouw inrichting! Heb je nog tips om zelf thuis mee aan de slag te gaan? “Volg je hart en kies wat jij mooi vindt. Maak moodboards of fotocollages. Of roep advies in van een kleur- of interieurstylist’. Toen ze pas in de fabriekshal kwamen wonen heeft het echtpaar advies ingewonnen en ze borduren hierop voort. Zo geef je er toch mooi je eigen draai aan. “Het hoeft ook niet in één keer perfect. Een interieur moet ook groeien”.

Op het account @zowonenwij geeft Cocky een kijkje in haar industriële Rijksmonument.

Laat je inspireren door onze grote beddengoedcollectie en ontdek nieuwe mogelijkheden voor je eigen slaapkamer interieur!

Vorig artikel
Volgend artikel