Wereld Bespaardag: 5 tips om minder geld uit te geven

Wereld Bespaardag: 5 tips om minder geld uit te geven

Wereld Bespaardag

31 oktober 2022 is het Wereld Bespaardag. Deze dag wordt gezien als hét moment om een blik te werpen op je portemonnee en na te denken over geld besparen. In deze tijden waarin alles duurder wordt, zoals de energierekening en boodschappen, is het geen gek idee om na te denken over je uitgaven. Een manier om te sparen? Minder geld uitgeven natuurlijk! Wij geven een aantal tips hoe je dit het beste kan doen.

We gaan je géén tips geven over hoe je je contant geld het beste onder je matras of ander beddengoed kan bewaren. Nee, dat heeft ook helemaal niet met Wereld Bespaardag te maken. Deze speciale dag is opgericht in 1924 en is bedoeld om geld op een spaarrekening te zetten te promoten. Dat kan natuurlijk pas als we een verandering in brengen in onze vast lasten of slimmer leren om te gaan met geld.

Tip 1: Torenhoge gasrekening? Sla een heerlijk warme plaid om je heen!

Niemand zit echt te wachten op een hoge gasrekening. En als je dan toch lekker wilt zitten, gooi dan een heerlijk dekentje over je heen. Bij Smulderstextiel hebben we verschillende plaids in diverse kleuren en maten. Er zit vast wel iets voor jou tussen! Wat dacht je van een terra fleece plaid van Unique Living? Of een plaid van Riviera Maison gemaakt van teddystof? Dat voelt aangenaam warm! Smulderstextiel heeft ook plaids met een breistructuur, zoals de Nordic Knit plaid van Marc O’Polo. Met deze plaids hoef je niet eens meer te denken aan de cv-ketel!

Tip 2: Tweezijdige dekbedovertrekken

De laatste trends opvolgen en het huis decoreren kan prijzig uitvallen, echter hoeven liefhebbers niet te treuren. In het assortiment van Smulderstextiel vind je namelijk dekbedovertrekken met tweezijdige prints. Neem bijvoorbeeld het merk Heckettlane. Dit merk heeft diverse overtrekken met twee dessins. Vaak zijn deze overtrekken van 100% katoen-satijn, wat ervoor zorgt dat ze ook nog eens heerlijk zacht en soepel aanvoelen. De prachtige dessins van Heckettlane komen nog beter uit omdat katoen-satijn voor een mooie glans zorgt.

Tip 3: Smulderstextiel 2e halve prijs actie

Is een dekbedovertrek met verschillende prints niets voor jou? Kies dan voor twee dekbedovertrekken! Gedurende de 2e halve prijs actie bespaar je ruim op jouw aankoop. Van 13 tot 31 oktober scoor je de mooiste dekbedovertrekken van de beste kwaliteit tegen een lagere prijs. Een meevaller voor je bankrekening, leuk voor je slaapkamer én niet onbelangrijk; ook goed voor je humeur.

2e halve prijs bij Smulderstextiel
2e halve prijs bij Smulderstextiel op alle dekbedovertrekken

Tip 4: Beddengoed in de buitenlucht laten drogen

Hoe verbruikt de wasdroger zo min mogelijk energie? Door hem uit te laten natuurlijk! De grote schrik bij het zien van je energierekening minder je door het wasgoed in de buitenlucht te drogen. Een droogbeurt in een gemiddelde droger kost ongeveer € 1,20 per keer. Als je normaal gesproken de droger drie keer per week gebruikt, dan zou je in dit geval € 3,60 per week besparen. Dat is zo’n € 14,40 per maand en zelfs € 187,20 per jaar! Hang je was echter niet binnen op. Hierdoor krijg je een hoge luchtvochtigheid binnen waardoor het weer lastiger is om je huis te verwarmen.

Tip 5: De eco-stand op je wasmachine en droger: een win-winsituatie voor het milieu en je portemonnee

Niet iedereen heeft de ruimte om wasgoed buiten te drogen en daarnaast moet het weer ook nog meewerken. Wanneer buiten drogen geen optie is kies je voor de eco-stand op de droger. Zo draag je toch je steentje bij op Wereld Bespaardag én het milieu!

Je beddengoed op eco-stand wassen is goed voor jou en je portemonnee!

Welke tips gebruik jij al en heb je nog tips voor ons?

Vorig artikel
Heckettlane Naswha dekbedovertrek
Volgend artikel
Heckettlane Samia dekbedovertrek