Haal de natuur in huis met de Essenza voorjaarscollectie

Haal de natuur in huis met de Essenza voorjaarscollectie

Essenza voorjaarscollectie

De lente is het perfecte moment voor een verfrissende make-over van je slaapkamer. Binnen de nieuwe Essenza voorjaarscollectie vind je daarom volop beddengoed met fleurige prints en vrolijke kleuren. Benieuwd naar hun prachtige creaties? Lees dan snel verder, want in deze blog hebben we de leukste dessins op een rijtje gezet!

Ervaar de kracht van de natuur

Dit lenteseizoen staat de Essenza voorjaarscollectie volledig in het teken van invloeden uit de natuur.  Voel het zachte groene gras onder je voeten en een zachte bries in je haar. Kijk om je heen en weet je omringd door prachtige, bloeiende weidebloemen. Hier ervaar je ultieme ontspanning en kom je iedere dag heerlijk tot rust. De nieuwe collectie neemt je mee naar een toevluchtsoord waar je lekker kunt wegdromen. Essenza heeft deze lente gebruikgemaakt van twee inspirerende thema’s: Illuminating Green en Resilient Soul.

Illuminating Green

Zoals de naam al zegt zie je bij thema Illuminating Green veel prints met groentinten. Dit thema draait om de herstellende kracht van de natuur. Hier ervaar je rust, kom je op adem en krijg je weer nieuwe inspiratie. Dankzij de frisgroene dessins creëer je een gevoel van vrijheid in je eigen slaapkamer. Onder de kleurrijke bloemenprints en subtiele, grafische patronen val je elke avond heerlijk ontspannen in slaap.

Kan de zomer voor jou niet vroeg genoeg beginnen? Dan vind je het echte zomergevoel bij het vrolijke Essenza Yule dekbedovertrek! De grote zonnebloemen bezorgen je elke morgen weer een goed humeur. Sla het overtrek een stukje open en er verschijnt een tweede print waarop je allerlei kleine bloemetjes ziet. Hiermee is het fleurige dessin heel netjes afgewerkt.

Ook met het groene Essenza Ficaria dekbedovertrek haal je een mooi stukje natuur in huis. Deze sierlijke print bestaat uit een verfijnde bloemenprint en is het resultaat van een bijzondere samenwerking met de Finse kunstenares Kreetta Järvenpää. Ze specialiseert zich in bloemkunst en bloemfotografie, wat je terugziet in het luxueuze dessin Ficaria! Van bloeiende narcissen tot aan blauwe vergeet-mij-nietjes… door het prachtige kleurenpalet is dit overtrek een ware eyecatcher

Bekijk hier de Illuminating Green collectie

Resilient Soul

Hemelsblauwe luchten en pastelkleurige lentebloemen vind je bij het thema Resilient Soul. Dit prachtige beddengoed roept een diep gevoel van kalmte op en geeft je nieuwe energie om de dag mee te beginnen. Je combineert deze overtrekken perfect met voorjaarskleuren zoals roze of zacht wit. Het is alsof je even naar buiten stapt en geniet van een frisse bries op je huid.

Veel dessins uit deze story zijn geïnspireerd op beroemde kunstwerken van de oude meesters. Sommige schilderijen kun je nog steeds bewonderen in het Rijksmuseum. Zo is er bijvoorbeeld het prachtige Essenza Isabella dekbedovertrek met een weelderige bloemenprint. Tegen de helderblauwe ondergrond stralen de expressieve lentebloemen kracht uit en ze geven je slaapkamer een rijk karakter.

Binnen het thema Resilient Soul zijn veel prints ontworpen met een ton-sur-ton kleurgebruik. Dit mooie kleurenspel creëert ruimte en ultieme ontspanning in je slaapkamer. Het schilderachtige Essenza Leila dekbedovertrek bevat een volumineus bloemendessin in drie verschillende blauwtinten. Gebaseerd op kunstwerken uit het Rijksmuseum is dit overtrek een prachtige combinatie van klassiek en eigentijds. Het kleurenpalet zorgt voor een rustige uitstraling, terwijl de expressieve bloemen het geheel een romantisch tintje geven.

Bekijk hier de Resilient Soul collectie

Een luxueuze slaapervaring

Als kwaliteitsmerk maakt Essenza gebruik van de beste materialen voor hun beddengoed. Hierdoor weet je zeker dat je elke nacht slaapt onder een comfortabel dekbedovertrek. In de nieuwe voorjaarscollectie kun je onder andere kiezen uit percale katoen of streelzacht katoen-satijn. Deze luxe stofsoorten zijn geweven met een extra hoge draaddichtheid.

Percale katoen

Een dekbedovertrek gemaakt van percale katoen voelt zacht aan op je huid en is door de hoge draaddichtheid lekker stevig. Deze stofsoort heeft een crispy touch wat je ook wel kunt beschrijven als knisperend fris! Verder beschikt percale katoen over een goed ademend vermogen met een uitstekende vochtregulatie. Het is een luxe materiaal dat je interieur een stijlvolle uitstraling geeft.

Katoen-satijn

Ook een katoen-satijnen dekbedovertrek oogt stijlvol en luxueus. De speciale satijnbinding zorgt ervoor dat je beddengoed een prachtige, subtiele glans heeft. Het materiaal voelt daarnaast extra zacht, soepel en glad aan in je handen. Dankzij de warmteregulerende en vochtabsorberende eigenschappen geniet je elke nacht van optimaal slaapcomfort. Essenza geeft je slaapkamer niet alleen een royale uitstraling, maar bezorgt je ook echt het ultieme hotelgevoel. Wat is jouw favoriete print?

Ontdek hier de Essenza voorjaarscollectie

 

Welk dessin zie jij graag terug in de slaapkamer?

HEADERFOTO: ESSENZA PHAEA DEKBEDOVERTREK
Vorig artikel
Beddinghouse voorjaarscollectie
Volgend artikel
Marjolein Bastin Sweet Pea dekbedovertrek