Binnenkijken: Ontdek de luxueuze slaapkamer van Kim

Binnenkijken: Ontdek de luxueuze slaapkamer van Kim

Binnenkijken bij Kim

Vandaag nemen we een kijkje in de prachtige slaapkamer van wijkverpleegkundige Kim. Kim is 27 jaar oud en woont in Terneuzen samen met haar partner Bart en hun vijf maanden oude zoontje Thijs. Ze wonen in een vrijstaande woning uit het jaar 1970, die niet alleen een oudere bouwstijl heeft, maar ook verrassend veel grond. Hun achtertuin beslaat maar liefst 1000 m2 en het huis ligt op loopafstand van de zee. Een bijzondere combinatie van ruimte en locatie!

Hotel Chic met een persoonlijke twist

Kim omschrijft haar woonstijl als volgt: “Ik denk dat je onze woonstijl het meest als hotel chic kan omschrijven, maar daarbij is ons huis niet ingericht zoals de typische ‘VTWonen bingo’ met de standaard visgraat vloer en stalen deuren. We hebben gekozen voor tijdloze meubels, maar daarbij varieer ik vaak met accessoires, ik vind het heerlijk om heen en weer te schuiven en alles weer een ander plekje te geven.”

Wat Kim het meest trots maakt, is niet een specifiek item, maar het hele huis. “Toen wij dit huis kochten was dit niet onze stijl. Door een nieuwe vloer te leggen en veel te schilderen hebben we het al heel erg naar ons zin kunnen maken. Helaas kun je niet gelijk alles aanpakken en hebben wij zeker nog een flinke ‘to do/wish list’. Stap voor stap wordt ons huis steeds meer ons droomhuis. Ons huis voelt wel echt als een thuis en dat ik hier met mijn gezin mag wonen, daar ben ik het meest trots op.”

Een goede nachtrust

De slaapkamer is voor Kim en haar gezin een plek van rust en herstel. Kim kiest voor comfortabel en kwalitatief hoogwaardig beddengoed, gedempt licht, verduisterende gordijnen en een goed matras. Deze elementen zijn voor haar onmisbaar voor een goede nachtrust. “Sinds de geboorte van ons zoontje vinden wij onze nachtrust nog belangrijker. Daarom willen we in de slaapkamer een rustige sfeer creëren, wat essentieel is voor een goede nachtrust.”

 

Bij het kiezen van beddengoed let Kim vooral op de kwaliteit van de materialen. “Ik geef de voorkeur aan natuurlijke stoffen zoals katoen of linnen, die ademen, zacht aanvoelen en voornamelijk lekker liggen.” Kim koos voor het Rivièra Maison Coughton Court dekbedovertrek in de kleur Dark Sand. Dit overtrek is in maar liefst 7 kleuren verkrijgbaar! Perfect matchend ligt het Jersey hoeslaken van Beddinghouse in de kleur Sand op haar boxspring. Voor de luxe hoteluitstraling koos Kim voor de Essenza Ruth bedsprei. De mooie crèmekleur zorgt voor een frisse en zachte touch en de subtiele stiksels geven de sprei een sierlijk, elegant accent en chic tintje.

“Natuurlijk kijk ik ook naar het gehele plaatje, het moet uiteraard bij onze slaapkamer matchen.”

Het inrichten van de slaapkamer vond Kim een uitdaging. Ze haalde veel inspiratie uit Pinterest, woonbladen en Instagram. “Wij slapen beneden en hebben daarbij een badkamer aan de slaapkamer. Wij wilden mede hierdoor het ultieme hotelgevoel creëren. Ons bed heeft een diepblauwe kleur en een best groot hoofdbord. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een goudkleurig behang wat de kamer net wat chiquer maakt. De deur tussen de slaap- en badkamer is een loftdeur, deze hebben we matzwart geverfd zodat dit perfect bij de uitstraling van de slaapkamer past.”

SHOP THE LOOK

Een kleurige trend

Een belangrijke trend volgens Kim is het gebruik van kleur in het interieur. Hoewel hun kleurenpalet over het algemeen rustig en neutraal is, hebben ze gekozen voor een blauw bed dat past bij hun hotel chique stijl. “Kleur! Je zou het niet geloven, omdat het kleurenpalet in ons huis voornamelijk erg rustig en neutraal is. Het gebruik maken van kleuren in je interieur is weer helemaal hip.”

Stylingtips voor een slaapkamer makeover

Kim’s belangrijkste stylingtip voor anderen is om de slaapkamer als een plek van rust en ontspanning te beschouwen. “De slaapkamer moet een plek van rust en ontspanning zijn, doe daarom vooral wat je zelf mooi vindt, kijk lekker binnen bij inspirerende interieur accounts op bijvoorbeeld Instagram en Pinterest en laat je inspireren door de verschillende woonstijlen.”

Wil jij nog meer ontdekken over het interieur van Kim? Neem dan zeker een kijkje op haar instagram account @zuiderpark.living.

 

Vorig artikel
iSeng Pebbles dekbedovertrek - light grey
Volgend artikel
Zohome Banda di Lino dekbedovertrek - sandy beige