Woontrends voor de slaapkamers van 2016

Woontrends voor de slaapkamers van 2016

Nu het nieuwe jaar is begonnen en we 2015 achter ons laten, is het een mooi moment om eens te kijken naar de woontrends van 2016 voor in de slaapkamer. Waar kunnen we naar uitkijken en welke trends laten we achter ons? De belangrijkste woontrends hebben we voor je op een rijtje gezet en met onze tips maak je vandaag nog je slaapkamer helemaal 2016!

Woontrend 1: Slaapkamer wordt leefruimte

In 2016 zien we de slaapkamer transformeren naar een extra leefruimte met vele functies. Een boekje lezen, nog even die werkmails beantwoorden of een schaaltje yoghurt naar binnen lepelen, het gebeurt steeds meer en meer in de slaapkamer. Een slaapkamer is duidelijk niet meer alleen om in te slapen.

Tip: Zet een stoel in de hoek of leg de slaapkamer lekker vol met zachte sierkussens, cosy plaids of een warm vloerkleed en geniet direct van een huiselijke gevoel in jouw slaapkamer.

Woontrends 2016: sierkussens

Woontrend 2: Okergoud

De kleur okergoud is uitgeroepen tot de trendkleur van 2016! Deze oranje/gelige kleur past helemaal mooi bij de koperkoorts van het afgelopen jaar en overal terugvinden: op de muur, op stoffen en als accessoires. Natuurlijk kan de slaapkamer niet achterblijven en ook daar vind je deze kleur steeds meer.

Tip: Geen zin om een hele slaapkamermuur okergoud te schilderen? Dan kan je natuurlijk simpelweg een paar okergele woonaccessoires toevoegen, zoals dit Margaret Muir sierkussen. Heb je meer lef? Ga dan voor een gaaf eye-cathing overtrek met okergoud, zoals het Damai Pleat flanel dekbedovertrek.

Woontrends 2016: Margaret Muir Graphic Broken Lines sierkussen
Margaret Muir Graphic Broken Lines sierkussen

 

Woontrend 3: Rond en rond

Ronde vormen zijn de woontrend in 2016 en gaan we ook zeker terugzien in de slaapkamer. Van ronde vloerkleden tot ovale nachtkastjes en van ovale spiegels tot leuke accessoires. Rond is hip!

Tip: Geef de slaapkamer direct een rond tintje met een rond sierkussen, zoals het Walra Sanna sierkussen, of een dekbedovertrek met ronde vormen, zoals het Morning Love dekbedovertrek.

Woontrends 2016: Sleeptime Moning Love dekbedovertrek
Sleeptime Moning Love dekbedovertrek

Woontrend 4: Pastel blijft!

In 2015 zagen we al veel pastels in de kinderkamers, maar in het nieuwe jaar mogen deze poedertinten ook zeker niet meer ontbreken in de slaapkamer. Vooral zacht roze wordt dit jaar erg populair en is een prachtige kleur voor op de muur en leuke woonaccessoires. De pastels combineer je mooi met warme tinten, zoals mocca bruin of met een koel kleuraccent, zoals donkerblauw.

Tip: Met een dekbedovertrek in een poedertint heb je in een handomdraai pastel in jouw slaapkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Elin dekbedovertrek van Cinderella? In de kinderkamer zorgt dit Puck lakentje in de kleur mint voor een leuk pastel accent.

Woontrends 2016: Cinderella Elin dekbedovertrek
Cinderella Elin dekbedovertrek

Woontrend 5: Groen en gebreid

In 2016 blijft ‘Groen’ trendy. Planten maken ook zijn intrede in de slaapkamer en kleuren het interieur groen. Naast planten zie je ook veel natuurlijke materialen terugkomen, zoals houten pallets als nachtkastjes en grove breisels als kleedjes. Ook in het beddengoed zien we groene accenten terugkomen en wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van zachte natuurlijke materialen, zoals linnen of bamboe.

Tip: Geen plek voor een echte plant in de slaapkamer? Kies dan voor een overtrek met een mooi groen dessin, zoals het Kardol en Verstraten Arboretum dekbedovertrek. Of wat dacht je van een echt ‘groen’ overtrek gemaakt van bamboe? Voor dat warme gevoel zijn gebreide woontextiel ideaal! Onze favoriet is dit grof gebreide plaid van At Home With Marieke.

Woontrends 2016: Kardol en Verstraten Arboretum dekbedovertrek
Kardol en Verstraten Arboretum dekbedovertrek
Vorig artikel
Volgend artikel