Woontrends herfst/winter 2016-2017

Woontrends herfst en winter 2016-2017

Buiten wordt het langzaamaan kouder en binnen wordt het steeds warmer. Niet alleen qua temperatuur, maar ook qua kleur- en materiaalgebruik. Het koude weer en de kleuren van de natuur zijn hierbij een grote inspiratiebron. In deze blog vertellen we je alles over de woontrends voor dit seizoen op het gebied van beddengoed en woonaccessoires.

Kleurtrends

De kleuren van komend seizoen zijn geïnspireerd op de mooie kleuren van de herfst. Logisch ook, want de kleuren van de bladeren zijn op het moment prachtig. De kleuren die je dit seizoen voornamelijk gaat tegenkomen zijn dan ook mosterdgeel, terracotta en Denim Drift.

Mosterdgeel

Mosterdgeel, of okergeel, is een kleur die al even in opkomst is, maar dit seizoen pas echt doorzet. Een opvallende kleur die perfect is om te gebruiken in de details van je interieur, bijvoorbeeld in de vorm van een mooi sierkussen of plaid.

Terracotta

Dit seizoen gaan we steeds meer de kleur terracotta zien. Deze ‘aardekleur’ is mooi te gebruiken in de details van je interieur. Bij veel beddengoed en diverse accessoires zien we ook terracotta terugkomen. Een stoere kleur met een warme en rustieke uitstraling.

Denim Drift

De ‘Kleur voor het Jaar 2017’, volgens Flexa. Volgend jaar verwacht het verfmerk deze kleur overal te zien. Een tijdloze en veelzijdige kleur die op verschillende manieren is toe te passen. Het fijne van Denim Drift is dat het past bij talloze interieurstijlen. Flexa heeft een palet van de kleur van het jaar samengesteld; een familiepalet ontwikkeld van blauw in diverse tinten. Blauw in verschillende verhoudingen en tinten kan de sfeer van een interieur totaal veranderen. Lichtere tinten zorgen voor een frisse uitstraling en donkere tinten geven juist dat warme gevoel aan het interieur. Talloze manieren om deze kleur toe te passen in je interieur!

Materiaaltrends

Deze herfst en winter zijn breisels een van de heetste trends: gebreide kussens, gebreide prints en gebreide plaids. Logisch, want deze breisels geven je interieur een knusse en warme uitstraling. Fijn tijdens deze koude en grijze dagen. In een eerdere blog schreven we al dat de grafische print de trend van het moment is. Deze trend zet ook deze herfst en winter voort. Een grafische print geeft je interieur nét dat beetje extra.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel