Welk materiaal beddengoed past bij mij?

Welk materiaal beddengoed past bij mij?

Als het gaat om beddengoed materialen, dan is er volop keus. Dat maakt het er niet altijd gemakkelijker op. Veelgebruikte materialen zijn onder andere katoen, flanel en microvezel.

Om de juiste keuze te maken is het belangrijk iets van de verschillende materialen af te weten, zodat het beddengoed ook echt aansluit op je persoonlijke wensen en voorkeuren. In deze blog gaan we je daarom proberen wegwijs te maken in de wirwar van materialen en eigenschappen!

1. Katoen: meest voorkomend

Katoen is wellicht het bekendste en meest gebruikte materiaal voor bedtextiel. Het prettige van katoen is dat deze stof verschillende positieve eigenschappen heeft. Katoen:

  • ademt goed
  • neemt vocht gemakkelijk op
  • voelt heerlijk zacht aan
  • is van nature een stevig materiaal.

Bovendien kun je een dekbedovertrek van katoen het hele jaar door gebruiken: de stof biedt namelijk warmte in de winter en enige verkoeling in de zomer. Katoen is dan ook een materiaal dat met veel plezier gebruikt wordt.

Een verwant materiaal is percale katoen. Dankzij een hogere weefdichtheid en garenfijnheid is deze stof nog fijner en zachter dan normaal katoen, terwijl het dezelfde positieve eigenschappen behoudt.

2. Flanel: voor aangename warmte

Beddinghouse Edmonton flanel dekbedovertrek
Flanel: heerlijk warm in de winter!

Zie je elk jaar weer op tegen de koude winternachten? Met flanel wordt het waarschijnlijk iets draaglijker. Dit materiaal beddengoed is namelijk de eerste keus als het gaat om extra warmte.

De stof is aan beide kanten licht geruwd, waardoor er een donsachtig en heerlijk zacht laagje ontstaat. Doordat flanel zich zeer snel aan de lichaamstemperatuur aanpast en de warmte bovendien ook vasthoudt, is dit een materiaal dat helemaal geschikt is voor de koude wintermaanden – of gewoon voor echte koukleumen!

3. Microvezel: scherp geprijsd

Voor wie op zoek is naar een voordelig materiaal beddengoed, is microvezel een goede keus. Microvezel is altijd scherp geprijsd en bovendien prettig in gebruik. Deze stof:

  • is zacht en soepel
  • heeft weinig onderhoud nodig
  • droogt snel en kreukt weinig.

4. Satijn: voor extra glans

Natuurlijk weten we allemaal dat niet alleen het comfort, maar ook het dessin van een dekbedovertrek van belang is. Wil je een beetje extra glans in je slaapkamer, kies dan voor satijn. Een dekbedovertrek van satijn bestaat in feite uit katoen of polyester met een satijnbinding. De speciale weeftechniek zorgt voor een subtiele glans, waardoor je favoriete dessin nóg meer opvalt in de slaapkamer!

Refined Satin Stripe dekbedovertrek
Satijn: heerlijk luxe door de mooie glans!

Bewaren

Bewaren

Volgend artikel