Flanel beddengoed: nooit meer koude nachten

Flanel beddengoed: nooit meer koude nachten

Flanel beddengoed: nooit meer koude nachten

De winter komt eraan en dat is al goed te merken aan de buitentemperatuur. Deze wordt langzaamaan lager, wat zorgt voor koude nachten. Slapen onder een flanellen dekbedovertrek maakt deze nachten iets draaglijker. Dit natuurlijke materiaal biedt namelijk extra warmte in vergelijking met andere materialen. Benieuwd naar hoe dit komt? In deze blog vertellen we meer over het materiaal flanel.

Wat voor materiaal is flanel?

Een andere benaming voor flanel is geruwde flanel-katoen. Flanel is namelijk een katoenen textielsoort, maar heeft een andere weeftechniek dan normaal katoen. Het is gemaakt van los gesponnen garen dat geweven is in een linnen- of keperbinding. De kwaliteit hangt af van het aantal garen dat wordt geweven. Hoe meer garen er worden geweven, hoe fijner de stof is. Daarnaast is flanel licht geruwd waardoor er een donsachtig laagje ontstaat. Dit laagje zorgt ervoor dat het materiaal heerlijk zacht aanvoelt. Het kan zowel één- als tweezijdig geruwd zijn.

Eigenschappen van flanel

Het natuurlijke materiaal past zich snel aan je lichaamstemperatuur aan. Daarnaast houdt het warmte zeer goed vast. Het is daarom voornamelijk geschikt voor in de herfst en de winter, maar ook voor echte koukleumen in de overige seizoenen. Een koud bed instappen is nooit leuk, maar met beddengoed gemaakt van flanel weet je zeker dat dat maar voor korte duur zal zijn.

Flanellen beddengoed

Binnen het assortiment van Smulderstextiel.nl hebben we verschillende soorten producten die gemaakt zijn van geruwde flanel-katoen. We hebben naast flanellen dekbedovertrekken in allerlei dessins ook hoeslakens gemaakt van flanel. Met een flanellen overtrek en hoeslaken slaap je zowel onder als op een heerlijk warme stof. Hierdoor zal je genieten van een comfortabele nachtrust zonder dat je het koud hebt. Het flanellen assortiment bestaat uit dekbedovertrekken, hoeslakens, lakens en kussenslopen, geschikt voor kinderen en volwassenen.

Benieuwd naar al ons flanellen beddengoed? Bekijk ons uitgebreide assortiment »

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel