Waarom de hamamdoek echt onmisbaar is

Waarom de hamamdoek echt onmisbaar is

Seahorse-Pessinus-hammamdoek-Groen

De zomer staat weer voor de deur! En dat betekent dat de zomerkleding tevoorschijn kan worden getoverd en dat het tijd is om te shoppen. Deze zomer is er één ding dat echt niet mag missen in jouw kast: de hamamdoek. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Multifunctionele doek

De weermannen (en -vrouwen) hebben het ons beloofd: het is nu echt klaar met de kou. Naast dat het in Nederland warmer wordt, komt de zomervakantie er ook weer aan. Kijk je al maanden uit naar die welverdiende vakantie naar Bali, ga je dit jaar voor een last-minute of blijf je toch in Nederland? Het maakt niet uit waar je deze zomer bent, voor iedereen geldt namelijk: de hamamdoek is onmisbaar. Het is een multifunctionele doek die altijd goed van pas komt!

Oorsprong

De traditionele hamamdoek komt van oorsprong uit Turkije. De naam zegt het namelijk al: de doeken worden met name gebruikt in Turkse badhuizen oftewel hamams. In deze badhuizen wordt de doek gebruikt als omslagdoek en als droogdoek. En om deze redenen is de hamamdoek zo handig.

Materiaal

Een hamamdoek is gemaakt van katoen of van een materialencombinatie met katoen. Hierdoor neemt de doek veel vocht op en is daardoor goed te gebruiken als strandlaken, badhanddoek en als saunadoek. Bovendien droogt de doek snel op en kun je hem wassen met je andere kleding. Het grote voordeel is dat de hamamdoek licht van gewicht en zeer compact is. Zo neem je hem gemakkelijk overal mee naar toe.

Functies

Naast dat een hamamdoek gebruikt wordt ter vervanging van het originele strandlaken, kun je de doek ook op andere momenten gebruiken. De hamamdoek verleent zich namelijk uitstekend als plaid om gezellig op te picknicken of om mee te nemen naar een zomers festival. Daarnaast is de doek ook zeer geschikt om voor baby’s te gebruiken. Door het hydrofiel katoen kun je jouw kindje er goed mee afdrogen en ermee inwikkelen.

Voordelen

Hieronder vind je alle voordelen nog een keer op een rijtje:

  • licht van gewicht
  • compact
  • vochtabsorberend
  • sneldrogend
  • makkelijk te wassen
  • trendy
  • te gebruiken als: strandlaken, badhanddoek, saunadoek, plaid en wikkeldoek voor baby’s

Naast multifunctioneel is een hamamdoek ook een echte eye-catcher! De doeken zijn verkrijgbaar in trendy dessins en kleuren.

Bekijk hier ons assortiment hamamdoeken »

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Walra Vintage Satin dekbedovertrek
Volgend artikel
Beddinghouse Reuse dekbedovertrek