Uitgelicht: biologisch beddengoed van Scent of Nature

Uitgelicht: biologisch beddengoed van Scent of Nature

Scent of Nature

Vandaag is het Wereldmilieudag. Deze dag zet in op milieubewustwording. Over de hele wereld worden activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe belangrijk het milieu is en wat we kunnen doen om het milieu te beschermen. Het merk Scent of Nature uit ons assortiment zet ook sterk in op duurzaamheid. In deze blog lees je hoe!

Duurzame materialen

Scent of Nature is zuinig op de natuur. Het merk kiest uitsluitend voor materialen die bijdragen aan het behoud van de natuur. Bovendien beschikt het bedtextiel over een aantal certificaten die aantonen dat de producten duurzaam zijn verkregen. Het Oeko-Tex® Standaard 100 certificaat toont aan dat het textiel veilig is voor de eindgebruiker. Het is een test- en certificeringssysteem voor textiel, waarbij het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker getest wordt.

Biologisch katoen

De dekbedovertrekken uit de collectie zijn gemaakt van 100% biologisch katoen met een draaddichtheid van 180. Het bedtextiel beschikt dan ook over het Global Organic Textile Standard® (GOTS) certificaat. Dit is ontwikkeld om biologisch katoen en andere biologisch geteelde vezels verder te produceren tot duurzaam textiel. Daarnaast kijkt GOTS naar het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden.

Gerecyclede verpakking

De verpakking waarin het dekbedovertrek wordt geleverd is volledig gemaakt van duurzame materialen: gerecycled karton met een omslag van FSC gecertificeerd papier. FSC, The Forest Stewardship Council©, zet zich in op de bescherming van onze wereldwijde bossen en op een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. De bijbehorende brochure is ook gemaakt van gerecycled papier.

Natuurbelevenis

Naast dat de producten volledig duurzaam zijn, zorgt Scent of Nature voor een unieke slaapbelevenis. Ieder dekbedovertrek is verfraaid met een prachtig natuurdessin: de natuur op zijn mooist. Bij ieder overtrek hoort een geurbuideltje en nevelspray met een bijpassende geur. Het geurbuideltje is een nylon zakje gevuld met mica gesteente dat geweekt is in etherische oliën. Dit buideltje zorgt ervoor dat je beddengoed in de kast heerlijk blijft ruiken. De spray is gemaakt van dezelfde etherische oliën en wordt geleverd in een glazen flesje met een plastic dop. Dit flesje is milieuvriendelijk en kan eenvoudig worden gerecycled. Alleen nog even sprayen en je slaapkamer wordt omgetoverd tot een mystiek natuurgebied. Ruik de natuur en ontspan!

Bekijk hier alle Scent of Nature dekbedovertrekken »

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
inspiratie slaapkamer
Volgend artikel
beddengoed voor echte mannen