Een slaapzak: de beste keus in babybeddengoed!

Een slaapzak: de beste keus in babybeddengoed!

Slaapzak voor uw baby - Informatie, advies en tips

Op de babyuitzetlijst vind je ook een slaapzak. Maar met deze slaapzak bedoelen we niet een slaapzak om te gaan kamperen, zoals de meeste deze kennen. Nee, dan hebben we het over een speciale slaapzak voor jouw baby of peuter! En geloof ons: dat is de beste keus die je kunt maken als we het hebben over babybeddengoed!

Wat is eigenlijk een slaapzak?

De slaapzak is eigenlijk een speciaal pakje waarin jouw baby of peuter slaapt. Dit pakje is voorzien van armsgaten, is dicht aan de onderkant en heeft een rits aan de voorkant. De stof is meestal gewatteerd en ook bestaan er extra warme winter slaapzakken. Op deze manier biedt het altijd genoeg warmte en blijft jouw kindje goed op temperatuur. De slaapzak staat trouwens ook wel bekend als ’trappelzak’, omdat je kind genoeg ruimte heeft om lekker te trappelen.

Waarom is een slaapzak de beste keus in babybeddengoed?

En dat is gelijk ook één van de redenen waarom een slaapzak zo handig is! Je kind kan de slaapzak, in tegenstelling tot een lakentje of dekentje, niet van zichzelf aftrappen. De kleine kan zich dus naar hartenlust bewegen, zonder dat het zichzelf bloot woelt. Daarbij kan ook het hoofdje niet onder de dekens terecht komen, mits je natuurlijk niet een te grote maat slaapzak gebruikt. Nog een voordeel: een slaapzak maakt het een stuk moeilijker voor jouw baby of peuter om te gaan staan of op de buik te rollen. Hierdoor slaapt jouw baby extra veilig in een slaapzak!

Welke voordelen heeft een slaapzak?

Zoals je leest kent een slaapzak vele voordelen en eigenlijk zouden wij ook geen enkel nadeel kunnen noemen. Speciaal voor jou zetten we nog één keertje alle voordelen op een rij:

  • een slaapzak zorgt ervoor dat jouw baby of peuter goed op temperatuur blijft
  • een slaapzak zorgt ervoor dat jouw baby of peuter gewoon kan trappelen, zonder zich bloot te woelen
  • een slaapzak maakt het moeilijker om op de buik te rollen
  • een slaapzak maakt het lastiger voor de kleine om te gaan staan (en uit het wiegje te klimmen)
  • een slaapzak maakt het bijna onmogelijk om met de voetjes tussen de spijlen van een wieg vast te komen zitten
  • een slaapzak zorgt voor een veilig bedje voor jouw baby of peuter

Welke maat slaapzak heb ik nodig?

Zorg wel altijd voor de juiste maat slaapzak. In een te grote maat kan jouw baby of peuter namelijk eruit kruipen of er met het hoofdje in kruipen. Beide is natuurlijk niet de bedoeling! De maten worden veelal aangegeven in maanden of in centimeters. De centimeters geven dan de lengte van de slaapzak weer. Weet je niet zeker welke maat je precies nodig hebt? Dan kun je het volgende aanhouden als richtlijn:

  • 70 cm: geschikt tussen de 0-6 maanden
  • 90 cm: geschikt tussen de 6-12 maanden
  • 110 cm: geschikt tussen de 12-18 maanden

Ons assortiment slaapzakken

In ons assortiment vind je een ruime keuze aan slaapzakken voor jouw baby of peuter. Zo hebben wij naast de gewone slaapzakken ook speciale winter slaapzakken in de aanbieding en koele katoenen opties. De slaapzakken hebben bovendien allerlei verschillende kleurtjes en prints; van lief roze met hartjes tot stoer donkerblauw met sterren. Voor ieder wat wils en natuurlijk in diverse maten.

Bekijk hier ons complete assortiment slaapzakken »

 

Slaapzakken voor baby's en peuters - in diverse kleuren en maten

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel