Een Huis Vol: hoe slaapt de vierling van de familie Adema?

Een Huis Vol: hoe slaapt de vierling van de familie Adema?

Beddengoed verschonen; niemand houdt ervan. Toch is het een klusje dat nou eenmaal gedaan moet worden. Voor de familie Adema vraagt dit klusje alleen nog maar meer tijd, nadat zij in 2014 een vierling kregen! In het programma Een Huis Vol is dit gezin vanaf maandag 14 december te volgen.

Vierling

Vierling Eefke, Aukje, Hiske en Jinthe samen met hun oudere zussen
Vierling Eefke, Aukje, Hiske en Jinthe samen met hun oudere zussen

Met twee dochters was het gezin volgens de familie Adema uit Bathmen (Overijssel) nog niet helemaal compleet; een derde kindje was dan ook meer dan welkom. Groot was de verbazing toen in het ziekenhuis echter bleek dat Anne (34) en Alex Adema (40) in verwachting waren van een vierling. Nieuws dat er nogal inhakt natuurlijk, want met de twee dochters erbij zou het gezin ineens uit zes meisjes bestaan! Hoe gaat zoiets in de praktijk?

Beddengoed

Met zes kinderen komen er natuurlijk meer huishoudelijke taken op je af. Zo kun je bijvoorbeeld ineens niet drie, maar zeven bedden verschonen. Door dit om de twee weken te doen, de ene week het beddengoed van de ouders en de twee oudste meiden en de andere week het beddengoed van de kleintjes, is het volgens het gezin goed te doen. Gelukkig krijgt de familie niet alleen volop belangstelling, maar ook voldoende hulp uit de omgeving, om zo de boel goed draaiende te kunnen houden.

Slaapkamers

De vierling in een van de ledikantjes
De vierling in een van de ledikantjes

Als je niet berekend bent op zes kinderen, hoe ga je dan om met zaken als een eigen slaapkamer, bed en beddengoed? De familie Adema blijkt het prima geregeld te hebben. De twee oudste meiden van 8 en bijna 6 hebben een eigen slaapkamer met beddengoed dat bij het interieur van het kamertje past: van zachtroze beddengoed tot beddengoed met hartjes. De vierling slaapt samen op één slaapkamer, in twee ledikantjes met twee matrassen met dezelfde zachtroze dekentjes en bijpassende lakentjes. Echte meisjesslaapkamers dus!

Een Huis Vol

Benieuwd naar meer? Wie een inkijkje in het dagelijks leven van de familie Adema wil, kan vanaf maandag 14 december om 19.25 uur het nieuwe seizoen van Een Huis Vol op NPO 1 volgen. In dit seizoen zien we hoe het is om er ineens niet één, maar vier kindjes bij te hebben. Een uniek kijkje in het dagelijks leven van een groot gezin.

Op bovenstaande foto van familie Adema is een bedsprei van Room Seven te zien, beschikbaar gesteld door Smulderstextiel.nl. Een Huis Vol is deze week om 19.00 uur te zien op NPO 1. De eerste aflevering is hier terug te kijken.

Foto’s buiten: Studio Bij Elisa

Vorig artikel
Volgend artikel