Deze 5 planten helpen je beter te slapen! - Smulderstextiel.nl Blog

Deze 5 planten helpen je beter te slapen!

Planten voor in de slaapkamer

Ben jij ook zo dol op planten? Dan hebben wij goed nieuws voor je: planten zijn namelijk ideaal voor in de slaapkamer. Je slaapt er zelfs beter door! Benieuwd welk plantje je nu het beste in de slaapkamer kunt zetten? Wij hebben dé perfecte planten gevonden voor in de slaapkamer.

Planten die je beter helpen slapen

Wist je dat de meeste slaapproblemen ontstaan door stress en onrust? Anderzijds kan een slechte luchtkwaliteit een diepe nachtrust in de weg zitten. Gelukkig zijn er een heleboel planten die je helpen te ontspannen en de lucht zuiveren. Of dat echt helpt? Ja! Zelfs NASA heeft bevestigd dat kamerplanten jou helpen aan een betere nachtrust.

Wij hebben de beste vijf planten voor in de slaapkamer op een rijtje gezet:

1. Jasmijn

De eerste slaapkamerplant op het lijstje is jasmijn. Dit sierlijk struikje met heerlijk geurende witte bloemetjes staat bekend als rustgevend en kalmerend. De fijne geur van jasmijn helpt daardoor jou te ontspannen, zodat jij rustig in diepe slaap kunt vallen.

2. Aloë Vera

Deze stoere plant heeft twee pluspunten: het houdt de lucht in de slaapkamer schoon en is moeilijk kapot te krijgen. Vergeet jij dus nog weleens je plantjes water te geven? Dan kun je alsnog genieten van de dikke robuuste bladeren en een gezuiverde lucht.

3. Lavendel

De aromatherapeutische eigenschappen maken deze buitenplant een perfecte plant voor in de slaapkamer. De geur van lavendel helpt je namelijk te ontspannen en je bloeddruk te verlagen. Hierdoor slaap jij beter en dieper. Ook in de kinderkamer is het een fijn plantje. Baby’s blijken namelijk minder te huilen met een lavendelplantje naast de wieg! Zet de lavendelplant wel op een lichte plek, want het is een echte zonaanbidder.

4. Lepelplant

Deze groene plant met wit vaantjes is er eentje om van te houden! Het is volgens de NASA Clean Air Studie niet alleen een knappe kamerplant, het filtert ook nog eens de lucht en zorgt voor een betere luchtvochtigheid in huis. Hierdoor helpt de lepelplant bij een droge lucht in huis en een betere nachtrust.

5. Ananasplant

De Ananas Bromelia staat bekend als de anti snurk plant! Volgens experts zouden de snurkklachten afnemen, wanneer je deze tropische plant in je slaapkamer zet. Dit komt doordat de plant juist ’s nachts zuurstof afgeeft en het enzym bromelaïne verspreidt. Dit enzym werkt ontstekingsremmend en de extra zuurstof zorgt voor een diepere slaap. Oké, het stopt het snurken misschien niet 100%, maar het helpt wel.

Groen in de slaapkamer

Toch liever geen plant in de slaapkamer? Alleen al het zien van de kleur groen werkt kalmerend. Je kunt dus ook altijd nog kiezen voor een mooi groen overtrek met botanische print. Die hoef je tenminste geen water te geven 😉

Vorig artikel
Hoe blijf je lekker slapen met warm weer? 5 Tips!
Volgend artikel
tips helpen bedplassen